Ekologija i održivost

Ekologija i održivost

Održivost - naša filozofija, naše vrednosti, naše obećanje!

Održivost u smislu korporativne društvene odgovornosti (KDO) jedno je od gorućih pitanja našeg vremena. FIXIT GRUPPE prihvata ovaj izazov i preuzima društvenu odgovornost. Svi članovi koncerna, FIXIT, GREUTOL, HASIT, KREISEL i RÖFIX, rade zajedno na kreiranju strategije i doslednoj primeni na lokalnim tržištima. U okviru naših aktivnosti, rukovodimo se smernicama Globalnog dogovora UN i njihovih 10 osnovnih principa, a delujemo u skladu sa međunarodno priznatim ESG kriterijumima.

Održivost unutar FIXIT GRUPPE

CSR

Održivost u fokusu

Corporate Social Responsability

FIXIT GRUPPE aktivno se zalaže za ekonomski razumno i održivo poslovanje.

ESG

ESG-Kriterijumi

Naša posvećenost održivosti

FIXIT GRUPPE koristi ESG kriterijume kao instrument za kontrolu i upravljanje svim aktivnostima u području održivosti.

Za zeleniju budućnost

Naši ciljevi

Bilanca emisije stakleničkih plinova FIXIT GRUPPE već je danas negativna. U svrhu postizanja daljnjih poboljšanja i povećanja razine održivosti obvezujemo se na postizanje nekoliko ključnih ciljeva.

Kao jedan od vodećih evropskih proizvođača građevinskih materijala, naša inovativna fasada, termoizolacioni sistemi već značajno doprinose efektivnom smanjenju emisije CO2. Nastavićemo da gradimo ovaj potencijal, stvarajući individualna rešenja suočena sa promenljivom potražnjom. U tome nas podržavaju korporativna digitalizacija i primena novih tehnologija.
Hanswilli Jenke, CEO FIXIT GRUPPE

Naši izazovi

Spoljni uticaji

FIXIT GRUPPE svoju strategiju održivog razvoja usklađuje sa projekcijom predstojećih klimatskih promena u cilju što konstruktivnijeg nošenja sa nadolazećim izazovima.

Naša misija

Toplotna izolacija je budućnost!

Društvena vrednost proizvoda FIXIT GRUPPE u području održivosti izuzetno je visoka.

> 90%
ambalaže sa optimizovanom emisijom gasova staklene bašte

> 30%
naših investicija u istraživanje i razvoj biće vezano za istraživanje i razvoj posebno održivih proizvoda

Izveštaj o aktivnostima

Izveštaj o aktivnostima

Da bismo postigli ciljeve strategije održivosti, doneli smo operativne mere i definisali konkretne projekte na nivou FIXIT GRUPPE, vodeći, pritom, računa o specifičnostima svake zemlje.

Preuzmite brošuru

Online

Razgovarajmo o održivosti

Kontakti

Pišite nam i vi! Uspostavimo dijalog! Ili, jednostavno podelite sa nama vaša iskustva i ideje. Radujemo se svakoj vašoj poruci!