Naša misija - za održivu budućnost

Toplotna izolacija je ključ za smanjenje emisije gasova staklene bašte u životnom ciklusu zgrada. Proizvodi iz asortimana FIXIT GRUPPE imaju visoku društvenu vrednost u oblasti održivosti. Strategija održivosti pruža konkretne odgovore na glavne izazove.

 • Dostupnost šljunka, gipsa i peska će se značajno smanjiti u budućnosti. Cene ovih sirovina će sigurno rasti.
  FIXIT GRUPPE  intenzivira upotrebu sirovina sa što nižim mogućim emisijama CO2.
   
 • Prihvatljivost cementa sa visokim emisijama gasova staklene bašte će se i dalje smanjivati. Upotreba određenih vrsta cementa će biti intenzivnije regulisana, odnosno neće ih biti u ponudi.
  FIXIT GRUPPE izveštava o CO2 otisku za sopstvene proizvode i interne procese. Na ovaj način , dokumentujemo kontinuirane napore koje ulažemo u smanjenje emisije CO2.
   
 • Troškovi energenata (električna energija i gorivo) će nastaviti da rastu. Neki oblici korišćenja energije biće strože regulisani.
  FIXIT GRUPPE će preći na izvore energije sa nižim emisijama CO2 čim bude ekonomski isplativo. Navedeno se odnosi na internih procesa u proizvodnji i menadžmentu, ali i logistike i mobilnosti uopšte.
   
 • Opšta prihvatljivost pojedinih vrsta ambalaže kontinuirano se smanjuje. Zahtevi koji imaju za cilj stvaranje logističkih procesa sa niskim emisijama gasova staklene bašte se povećavaju. Regulacija u oblasti mobilnosti i logistike postaje sve intenzivnija. Ako i kada to ima tehnički i komercijalni smisao, sve veći broj proizvoda sa visokim emisijama gasova staklene bašte se zamenjuje onima sa niskim emisijama.
   
 • Propisi u oblasti mikroplastike su sve stroži. Prihvatljivost proizvoda sa visokim udelom plastike se smanjuje.
  FIXIT GRUPPE redovno revidira sopstvene interne procese u cilju dalje uštede energije.
   
 • Ekološki bilans izolacionih materijala sve je važnija.
  Proizvodi iz asortimana FIXIT GRUPPE kreirani su tako da traju kako bi smanjili CO2 otisak.
   
 • Životni vek i mogućnost ponovne upotrebe proizvoda ili njihovih delova postaju sve važniji. Dugoročna kružnost lanaca snabdevanja je sve važnija i strože regulisana. Proizvodi i ambalaža FIXIT GRUPPE su tako kreirani da optimalno podrže mogućnost reciklaže.