FIXIT 222 Aerogel Visokoefikasan toplotno-izolacioni malter

Energetska obnova zgrada, pre svega obnova spoljašnjeg omotača zgrada, jedan je od glavnih izazova u procesu ostvarivanja ciljeva u cilju zaštite klime. Samo u Nemačkoj potrebno je renovirati više od 19 miliona zgrada. Dodatna, otežavajuća okolnost su postavljena ograničenja kada je reč o toplotnoj izolaciji fasada objekata koji se smatraju spomenicima kulture. Upravo za tu vrstu zahteva razvijena je jedinstvena alternativa konvencionalnim metodama toplotne izolacije zgrada - Fixit 222 Aerogel visokoefikasan toplotno-izolacioni malter. Fixit 222 Aerogel, prvi toplotno izolacioni malter te vrste na svetu, kombinuje svojstva mineralnih krečnih maltera sa prednostima visokoefikasnog izolacionog materijala ssa koeficijentom toplotne provodljivosti λD 0,028 W/mk.

Rad na daljinu – ušteda od oko 37,5 tona CO2

Rad na daljinu –ušteda od oko 37,5 tona CO2

Ako pretpostavimo da emisija CO2 za putovanje od kuće do posla iznosi 150 grama po kilometru, u Njemačkoj je tijekom šestomjesečnog perioda emisija štetnih plinova smanjena za
37,5 tona samo temeljem odluke da naši zaposlenici rade od kuće. Osim toga, značajno je smanjen broj službenih putovanja koja se danas često zamenjuju video-konferencijama.

Ekološko, ekonomično, održivo

Završni malteri FIXIT GRUPPE zadovoljavaju najviše standarde u pogledu vizualnog oblikovanja, sigurnosti i trajnosti. Već više od 100 godina, završni malteri sinonim su za trajnost i bezvremensku lepotu. Njihove komponente, kao što su beli kreč i beli cement, su ekološki prihvatljivi, jedinstveni i bez premca u Evropi i izazivaju znatno manje emisija od ostalih građevinskih materijala. FIXIT GRUPPE svom asortimanu nudi sertifikovane krečne maltere koji se već dugi niz godina uspešno primenjuju na tržištu. Različite strukture, nijanse i granulacije garantuju upečatljiv i individualan dizajn konačnog izgleda objekta, a mineralni sastav materijala, visoku difuzionu otvorenost. Jednostavna ugradnja i odličan odnos cene i kvaliteta završnog maltera čine ga omiljenim elementom ekonomičnog estetskog oblikovanja unutrašnjih zidova i fasada.

Ekonomična rekultivacija - rudnici gipsa Enntemoos

FIXIT AG se 2008. Švajcarskoj Konfederaciji obvezao da kontinuirano smanjuje emisije CO2 i održivo upravlja eksploatacijom sirovina. Rekultivacija bivšeg rudnika gipsa Enntemos je izuzetan primer uspešne 20-godišnje saradnje sa kompanijom oeko-b koja prati i nadgleda ceo ovaj projekat. Nakon prestanka eksploatacije gipsa, pokrenut je projekat kontinuirane rekultivacije crpnih zona. U cilju zaštite od erozije zemljišta i klizišta, lokalitet je prvenstveno pažljivo obezbeđen i pošumljen, a u cilju podsticanja pejzažne i ekološke raznovrsnosti uređene su prostrane livade na pogodnim mestima koja se mogu koristiti u poljoprivredne svrhe.