Zaštita ličnih podataka

Preduzeće: RÖFIX d.o.o.
Adresa: Branka Ristića 9, 35254 Popovac
Telefonski broj centrale: +381 (0)35 541-701
Email: office.popovac@roefix.com

Uvod

Raduje nas interesovanje koje ste pokazali za našu kompaniju. Zaštitu vaše privatnosti i ličnih podataka shvatamo veoma ozbiljno. Vaše lične podatke obrađujemo i koristimo u skladu sa Direktivom Evropske unije o zaštiti ličnih podataka (GDPR), nacionalnim odredbama Zakona o zaštiti podataka i u skladu sa sadržajem ove Izjave o zaštiti podataka. Ovom Izjavom o zaštiti podataka želimo da vas informišemo na koji način postupamo sa vašim ličnim podacima i koja su vaša prava.

Lični podaci

Lični podaci su pojedinačni podaci koji se odnose na osobu. Pod ličnim podacima podrazumevamo podatke o vašem identitetu (npr. ime, adresa, e-mail ili kučna adresa). Podaci koji ne mogu da se povežu sa vašim identitetom (npr. broj korisnika neke web ponude) se ne smatraju ličnim podacima.

Našoj web stranici možete da pristupite bez davanja podataka o vašem identitetu odnosno vaših ličnih podataka. Međutim, da biste mogli da koristite neke od naših usluga, potrebni su nam vaši lični podaci. Ove podatke čuvamo i obrađujemo isključivo za korišćenje naše web stranice ili radi pružanja traženih informacija, a posebno radi obrade narudžbi.

Čuvanje i obrada ličnih podataka

Vaše lične podatke ćemo čuvati na posebno zaštićenim serverima. Zahvaljujući sistemskim stručnim, profesionalnim, tehničkim i organizacionim merama, vaši podaci su zaštićeni od gubitka, uništenja, zloupotrebe ili izmene od strane neovlašćenih lica. Vašim ličnim podacima mogu pristupiti isključivo ovlaščena lica. Ovlašćena lica su odgovorna za tehničku podršku, prodajne aktivnosti i uređivanje sadržaja na serverima. Međutim, uprkos redovnim strogim kontrolama, potpuna zaštita od svih vrsta opasnosti nije moguća.

Vaše lične podatke nećemo prosleđivati trećim licima.

Prenos sadržaja naših web stranica i vaših unosa na našim web stranicama internetom odvija se bez šifriranja. Nije, stoga isključeno da treće lice može da pristupi prenosu i /ili sadržaju vaših podataka. Molim vas da prilikom donošenja odluke, koje podatke ćete nam dostaviti putem interneta, tu činjenicu imate u vidu. 

Pravni osnov i vreme skladištenja podataka

Pravni osnov za obradu i korišćenje vaših ličnih podataka je ispunjenje ugovora, zakonskih obaveza, preovladavajući legitimni interesi, kao i vaše saglasnosti. Nepružanje informacija ima različite posledice.

Vaše lične podatke, ukoliko su nam neophodni za ispunjavanje određenih ugovornih obaveza, čuvaćemo u skladu sa zakonskim propisima i u zakonom utvrđenim rokovima, tokom celog trajanja ugovornog odnosa ili do isteka garancije ili drugih zakonom regulisanih rokova.

Informacije o vašem računaru

Svaki put kada pristupite našoj web stranici, i bez obzira na vašu registraciju kao korisnika, prikupljamo sledeće podatke: IP adresu, pretraživač sa kojeg je upit došao i vreme upita. Dodatno, u okviru istog upita prikupljamo podatke o statusu i količini prenetih podataka, o vrsti i verziji korišćenog pretraživača i operativnog sistema, kao i o izvoru preko kojeg ste pristupili našoj web stranici. IP adresa se, s druge strane, čuva isključivo za vreme vaše posete našoj web stranici, a zatim se briše ili anonimizira dodelom prečice. Ostali podaci se čuvaju samo ograničeno vreme.

Ove podatke koristimo za utvrđivanje i otklanjanje grešaka, kao i za različita prilagođavanja i poboljšanja same web stranice.

Korišćenje kolačića

Naš web sajt koristi kolačiće. Kolačići su male tekstualne datoteke koje se automatski čuvaju na vašem računaru u cilju skladištenja određenih postavki ili datoteka za razmenu. Po pravilu, kolačić sadrži naziv domena sa kojeg je datoteka kolačića poslata, kao i informacije o starosti kolačića i alfanumerički identifikacioni kod.

Kolačići nam omogućavaju da prepoznamo računar korisnika, čineći sva neophodna podešavanja odmah dostupna korisnikovom računaru. Ne samo da nam kolačići pomažu da poboljšamo našu onlajn ponudu, već nam omogućavaju i da pružimo kvalitetniju uslugu prilagođenu korisniku.

Kolačići koje koristimo nazivaju se „kolačići sesije“ koji se automatski brišu nakon pregleda stranice.

Većina pretraživača će automatski prihvatiti kolačiće. Imate mogućnost da deaktivirate ovu vrstu automatskog prihvatanja kolačića. prilagodite pretraživač na način koji vas obaveštava čim dobijete informacije o prijemu kolačića. Ukoliko odbijete čuvanje kolačića, svakako imajte u vidu da ćete web stranicu moći koristiti uz određena ograničenja ili njeno korišćenje uopšte neće biti moguće.

Društvene mreže

U ponudi našeg sajta naći ćete linkove koji vode društvenim mrežama kao što su Facebook, Facebook Pixel, Linked In, Google Maps, YouTube videoportal. Linkove možete prepoznati po oznakama stranice.
Klikom na vezu otvara se izabrana stranica na koju se ova izjava o privatnosti ne odnosi. Pojedinosti o važećim odredbama svake od njih proverite sa ponuđačem. Za više informacija posetite:

Facebook i Instagram: https://www.facebook.com/policy.php

YouTube: https://policies.google.com/privacy?hl=de&gl=de

LinkedIn: www.linkedin.com/legal/privacy-policy

 

Newsletter

Ako ste se prijavili za naš Newsletter, mi ćemo koristiti vašu e-mail adresu sve do odjave. Radi nesmetanog zaprimanja Newslettera, osim e-mail adrese, potrebna nam je i vaša saglasnost za primanje Newslettera.

Vašu prijavu na Newsletter ćemo potvrditi posebnim mailom koji, između ostalog, sadrži i link za odjavu.

Mailom ćete redovno dobijati informacije o aktuelnim temama kao i one sa najavama posebno organizovanih akcija. Ti mailovi, na osnovu naših informacija i dodatnih informacija koje ste eventualno sa nama podelili, mogu biti i dodatno prilagođeni vašim potrebama..

Ukoliko više ne želite da dobijate naše Newslettere, u svakom trenutku se možete odjaviti sa naše mailing liste koristeći u Newsletteru sadržan link za odjavu ili jednostavno pošaljite info na našu mail adresu ili na mail adresu naše ovlašćene osobe za zaštitu podataka.

Kontakt formular

Ako želite da koristite obrazac za kontakt sa naše veb stranice, mi ćemo vas zamoliti za vaše ime i prezime, adresu, ime firme ili delatnost, adresu e-pošte i detalje upita. Na taj način prikupljene podatke upotrebljavamo kako bismo mogli da odgovorimo na vaš upit, zahtev ili prigovor.

Nakon ispunjenja zahteva ili slanja odgovora, podatke ćemo kratkoročno sačuvati za slučaj eventualnih dodatnih pitanja. Vi u svakom trenutku možete zatražiti brisanje tih podataka. Ukoliko to ne učinite, brisanje podataka uslediće nakon ispunjenja zahtjeva.

Ostale informacije:

Linkovi na druge stranice

Naša stranica sadrži linkove ka drugim web stranicama. Oni su obično kao takvi i označeni. Obzirom da na tim stranicama mi nemamo nikakvog uticaja na primenu odredbi smernica o zaštiti podataka, preporučujemo da se na tim stranicama o važećim uslovima dodatno informišete.

Vaše pravo na informacije, ispravke, blokade, brisanje i prigovor

Imate pravo u bilo kom trenutku da zatražite informacije o vašim ličnim podacima sačuvanim na našem sajtu. Takođe možete podneti zahtev za ispravku, blokiranje ili brisanje, bez obzira na pravila za čuvanje informacija potrebnih za odvijanje poslovanja. S tim u vezi, možete kontaktirati našu ovlašćenu osobu za zaštitu podataka, čije se kontakt informacije nalaze na dnu.
 

Kako bismo u trenutku kada se za to ukaže potreba mogli da blokiramo podatke, podaci, u svrhu kontrole, moraju biti sačuvani u datoteci za blokadu. Vi imate pravo da zatražite njihovo brisanje. Ukoliko ne postoji zakonski propisana obveza čuvanja podataka, mi ćemo ih na vaš zahtev obrisati. Ukoliko, pak, postoji zakonska obveza čuvanja podataka, ove ćemo na vaš zahtev blokirati.

Možete podneti izmenu ili opoziv vaše saglasnosti u obliku propisane izjave. Osim toga, imate pravo da se žalite nadležnom organu.

Možete kontaktirati našu ovlašćenu osobu za zaštitu ličnih podataka na:

datenschutz@fixit-gruppe.com

Promena Izjave o zaštiti podataka

Izjava se primenjuje od datuma objavljivanja navedenog na dnu dokumenta. Zadržavaju se sva prava na ovu izjavu. Trenutna verzija izjave dostupna je na web stranici. Molimo vas da ažurirate promene sadržaja našeg web sajta i informišete se o aktuelnom sadržaju Izjave o privatnosti.

Status ove izjave o podacima: oktobar, 2022.