Toolbox
Download-korpa (0)
Indeks proizvoda
Lijepi pod

RÖFIX savetnik za podne sisteme

 

Donosimo Vam nekoliko korisnih saveta za pravilni odabir podnih sistema za Vaš dom

Udobnost zavisi o klimi i akustici prostora

Udobnost življenja u nekoj zgradi, uglavnom zavisi o dobroj klimi prostora i akustici u unutrašnjim prostorijama. Ispravan odabir materijala može jako uticati na ova dva faktora.

Dobro promišljeni i isplanirani slojevi u podu, utiču na temperaturu i smanjenje prenosa buke koraka, čime stvara osećaj ugode u prostoriji.

Ravnomerna raspodela temperature

U kombinaciji sa podnim grejanjem, estrih/glazura osigurava ravnomernu raspodelu temperature.

Estrih/glazura je završetak ravne površine i u pravilu se može koristiti kao pod, ali i čini podlogu za sve ostale obloge.

Osobita pažnja

Kako bi se spomenuta pozitivna svojstva mogla iskoristiti, važno je da se upravo kod estriha osobita pažnja posveti kvalitetu, tehnici izvođenja i postavljanja.

Znanje i iskustvo firme RÖFIX se dopunjava iskustvom i sposobnosti osoba koje vrše ugradnju što stvara sinergiju usmerenu na budućnost.

RÖFIX proizvodi odgovaraju standardima

Stalno usavršavanje se očituje u raznovrsnosti proizvoda i u korišćenim materijalima i sistemima. RÖFIX proizvodi odgovaraju raznim evropskim i nacionalnim normama, pravilnicima i smernicama.

Kroz usku saradnju sa ispitnim institutima, odelima za sertifikovanje i stalnim angažmovanjem u izradi normi, RÖFIX uveliko doprinosi povećanju kvaliteta proizvoda na tržištu i njihovoj pravilnoj ugradnji.

Ugodna mikroklima i sigurna ušteda energije

 

Boden Systeme

Optimalna izolacija započinje kod poda podruma, a završava kod plafona gornjeg kata. To, ne samo da štedi troškove grejanja zimi, već presudno doprinosi štednji energije, na primer prilikom korišćenja klima uređaja ljeti.

Tko gradi misleći na budućnost, taj postavlja maksimalne zahteve u pogledu energetske učinkovitosti i ekologije. 

 

Koji je estrih (glazura) po vašoj mjeri?

 

Grijani estrih

Odaberite RÖFIX Estrih (glazuru) po Vašoj meri i osigurajte optimalnu efikasnost Vašeg poda. Za Vas smo izdvojili sledeće konstrukcije RÖFIX Estriha (glazura):

  • Vezani estrih (glazura)
  • Estrih (glazura) na razdelnom sloju
  • Estrih (glazura) na izolacionom sloju
  • Grejani estrih

 

Cementni estrih baš po mjeri Vaših podova

 

Ugradnja brzovezujućeg cementnog estriha 1

Od pronalaska Portland cementa cementni je estrih najčešći način izvođenje estriha. Prednost je ta što su cementi vezani estrisi (glazure) zbog svoje neosetljivosti na vlagu odgovarajući za spoljašnje i unutrašnje područje. Njih karakterizira izuzetno velika otpornost na smrzavanje i mogu se univerzalno primenjivati.

 

 

Creteo®Standard 999 Beton/Estrih

 

RÖFIX Beton Estrih_2

Multifunkcionalni proizvod iz RÖFIX radionice:

• Beton: za postavljanje podnih ploča, malih temelja, nadvratnika za vrata i prozore, vrtne zidove

• Estrih: za sve plivajuće i vezane estrihe. Kod vezanog estriha se kao vezivo koristi RÖFIX 972

 

NOVA ekonomična masa za nivelisanje RÖFIX FN 690

FN 690 VREČA

 
Da bi Vaš pod nakon polaganja parketa, laminata, keramike ili nekog drugog materijala u konačnici bio kompletan, potrebno je kvalitetno pripremiti podlogu, a da bi se podloga kvalitetno pripremila, potrebno ju je nivelisati. Zato Vam RÖFIX nudi nekoliko kvalitetnih rešenja.

Prvo od njih je RÖFIX FN 690.

     

RÖFIX 831- Vaše rešenje za ravne podove

1

Za izjednačavanje nejednakosti na podlozi  koristimo izolacione lagane nasipe. Služe i za popunjavanje praznina između kablova, cevi i drvenih konstrukcija.

 

Najlakši način za učenje? Pratite nas na RÖFIXtv-u

YouTube2

Pogledajte što Vam nudimo na RÖFIXtv-u... Savršen i brz način za učenje...Naučite s lakoćom ugraditi RÖFIX Podne sustave...

RÖFIX AS 345 Optiseal® 1K

 

Optiseal

Vlaga može prouzrokovati štete na građevinskim objektima.

Posebno u području špricanja vode iz kada i tuš-kabina može doći do provlaživanja, te se kao posledica mogu pojaviti fleke.

Vi neželite biti jedan od onih koji muku mući upravo sa ovim problemom? Mi Vam nudimo rešenje...

Isprobajte RÖFIX AS 345 Optiseal® 1K