Toolbox
Download-korpa (0)
Indeks proizvoda
stručni skup - naslovna fotografija

Stručni skup arhitekata - Srebrno jezero 2019.

 

Prošle je sedmice u Hotelu Danubia na Srebrnom jezeru, u saradnji s kompanijom Wienerberger održan Stručni skup arhitekata Srbije i Slovenije. 

Pozivu na Stručni skup se odazvalo 100 arhitekata iz s svih krajeva Srbije i iz Slovenije, koji su u pratnji Röfix menadžmenta i tima Srbije i Slovenije, 3 dana uživali u očaravajućem okruženju Srebrnog jezera na Dunavu.
No, prelepa priroda Dunava nije slučajan odabir destinacije za ovaj Röfix-ov Stručni skup.  Nedaleko od jezera nalazi se grad Požarevac,  čija je Zgrada Skupštine Opštine tokom zadnjih godina u potpunosti renovirana i danas predstavlja jedan od najlepših Röfix-ovih referentnih objekata.

Prvog dana skupa, Röfix je imao veliku čast da i zamenik gradonačelnika pozdravi goste i podeli s njima svoje oduševljenje rekonstrukcijom prelepe opštine. Na samom je objektu prezentirana i primena materijala.
Zgrada Skupštine opštine  je 1983. godine proglašena za kulturno dobro od velikog značaja, pa se obnova fasade sprovodila u saradnji sa Regionalnim zavodom za zaštitu spomenika kulture. Danas predstavlja  jedan je od najlepših primera graditeljstva 19. veka. Na samom su objektu članovi Röfix tima prezentirali i primenu materijala.

Nakon obilaska Zgrade Skupštine opštine održana je Röfix i Wienerbereger prezentacija, o aktualnostima iz segmenta renoviranja i saniranja, odnosno novostima u asortimanu.
U blizini Srebrnog  jezera nalaze se još dvije prekrasne Röfix reference -  tvrđava Ram i tvrđava Golubac obnovljene Röfix prirodnim hidrauličnim krečom. U plovidbi prekrasnim Dunavom uzvanici su drugog dana skupa bili oduševljeni ne samo krajolikom, već i obnovom ovih dveju impozantnih tvrđava.

Tvrđava Ram spada u najstarija artiljerijska utvrđenja u Srbiji iz 15 veka, a srednjovjekovna tvrđava Golubac iz 14. veka predstavlja jedan od najlepših spomenika kulture iz ovog doba. Nakon potpune rekonstrukcije koja je započeta 2014. godine tvrđava Golubac od ove godine svojom burnom i zanimljivom istorijom  ponovo oduševljava sve posetioce. Nažalost tehnička primena materijala na ovom objektu je otišla u drugom smeru, a Röfix tim je pokazao arhitektima dobru i lošu stranu primene različitih materijala. Ova 3, vrlo važna i impozantna Röfix referentna objekta, ostavila su bez daha sve zvanice. Stručni je skup završen svečanom večerom u restoranu Sidro gde su gosti u ugodnoj  atmosferi i opuštenom druženju, prepričavali događaj s ove jedinstvene edukativne ture iz segmenta renoviranja i saniranja.

 

2019 5 28-29 013

       

2019 5 28-29 017

           

2019 5 28-29 023 - Copy

       

2019 5 28-29 100 - Copy

 

       

 

1

       

Golubačka I - Copy

IMG_2455

       

IMG_2459 - Copy

           

IMG_9089 - Copy

       

IMG_9183 - Copy

           

IMG_9190 - Copy

       

IMG_9198