Toolbox
Download-korpa (0)
Indeks proizvoda
Luštica Bay 1

Uspeh projekta Luštica Bay bio je zagarantovan od početka

 

Prvi vlasnici

Već na samom početku projekta, predviđanja su bila odlična, danas možemo reći da svi radovi teku po planu te da su prvi objekti već dobili svoje vlasnike.

Prema priopšenju Uprave Luštica Developmenta u projekat je proteklu godinu uloženo 75 miliona evra, a ove godine očekuje se dodatno ulaganje od 46 miliona evra.

Ulagat će se u novih 16 zgrada koje će sadržavati 89 stambenih jedinica.

 

Luštica Bay 5

Autentičnost primorskog grada

Da podsetimo, želja investitora prilikom izgradnje objekata bila je zadržati autentičnost primorskog grada i korišćenje prirodnih materijala toga kraja.

Ovde se posebno mislilo na pojačano korišćenje prirodnog kamena, između ostalog i na fasadnim površinama.

Poznato je da obloge od prirodnog i veštačkog kamena kao završni sloj otežavaju situaciju pri ugradnji  kao i nakon nje.

RÖFIX je već tada ponudio rešenje za ovu iznimno zahtevnu situaciju te je ugradio 2 sledeća toplotno-izolaciona sistema:

U toplotno-izolacioni sistem prilagođen oblikovanju fasade s prirodnim kamenom, izrađenom isključivo za potrebe projekta Luštica Bay ugrađene su između ostalog sledeće komponente:

 

U standardni RÖFIX EPS Light Toplotno-izolacioni sistem ugrađene su, takođe između ostalog sledeće komponente:

 

 

Luštica Bay 7

Plan za 2016

Pre neko vreme počela je izgradnja prvih 8 objekata planiranih za  2016-u godinu, dok u martu započinje izgradnja i drugih osam rezidencijalnih objekata.

Ne zaostaje ni izgradnja luksuznih vila i nove marine sa 176 vezova koja bi u funkciji trebala biti već sledeće godine, a prva je nova marina u Crnoj Gori u poslednjih deset godina.

Ponosni investitori najavili su i izgradnju luksuznog hotela koja se takođe treba započeti ove godine.

Iz toga je vidljivo da je ova 2016. godina iznimno važna godina za celi projekat.

Luštica Bay 4

Luštica Bay 8

Luštica Bay 6

Ko su kupci?

Do sada je prodano 154 stambene jedinice, uključujući vile i apartmane.

Najveći deo klijentele dolazi iz Rusije, ali i s naših prostora, no nikako nije ni zanemariv dio onih koji dolaze iz Velike Britanije, Francuske, SAD-a, Lebanona, Konga i drugih država.

Klijenti su iznimno zadovoljni ne samo zato jer Luštica Development pokazuje veliku posvećenost ekološkoj gradnji, trajnosti, uštedama energije, vode i materijala, kvaliteti unutrašnjeg zraka nego i zato što su dobili modernu interpretaciju tradicionalnog crnogorskog grada.

Dodatna vrednost

S obzirom da je Skupština usvojila odluku da preduzeće Orascom uzme zemljište ostrva Mamula u dugoročni zakup, stanovnicima Luštice Bay-a donosi još jednu zanimljivu i privlačnu atrakciju.

Razvoj i renoviranje Mamule, fascinantne, istorijske tvrđave u Jadranskom moru, na ulazu u Boku Kotorsku, bit će naklonjeni lokalnoj arhitekturi i u potpunosti će očuvati istorijsku vrednost ostrva.

 

Luštica Bay 9

Povezane teme