Toolbox
Download-korpa (0)
Indeks proizvoda
Holzhaus 1

Savršen spoj energetske efikasnosti i ekološke gradnje

 

Umetnička fasada od plemenitog maltera

 Gradić po imenu Senegallia u italijanskoj provinciji Ankoni dobio je pravu arhitektonsku poslasticu koju krasi umetnička fasada izrađena od Specijalnog plemenitog maltera RÖFIX 715.

Toplotna izolacija

Za nisku potrošnju energije ove drvene konstrucije zaslužan je toplotno-izolacioni sistem od mineralne vune RÖFIX FIRESTOP, koji pruža potpunu toplotnu zaštitu, a pri tome je ekološki prihvatljiv i siguran.

Mineralna vuna je izvrsni paropropusni i negorivi toplotni izolator, zato je idealan materijal za izolaciju drvenih kuća. Neravnomerna, živa struktura završnog maltera fasadama daje topao i blag izgled.

Završni malter

Završni malter izrađen je od Specijalnog plemenitog maltera RÖFIX 715 veličine zrna 1 mm te je nanesen i ugrađena horizontalnom tehnikom.

Transparentna impregnacija od silikonskih smola RÖFIX PP 450 HYDROPHOB idealna je impregnacija za zaštitu mineralnih površina od vode i vremenskih neprilika.

Lakoća ugradnje

Mineralni specijalni plemeniti završni malter RÖFIX 715 je hidrofobiran i paropropusan te se sastoji od vazdušnog kreča, belog cementa i mermernog peska. Njegova izrazita lakoća ugradnje jest faktor koji izvođačima pruža kreativnu slobodu.

Neravnomerna, horizontalna struktura površine gotovo pa deluje izgrebano te u svojim živim bojama podseća na drvo. Zbog toga nastaje jedinstvena fasada koja je u potpunosti usklađena sa nosećim elementom drvetom.

Holzhaus 5

Holzhaus 4