Toolbox
Download-korpa (0)
Indeks proizvoda
RÖFIX Boden- und Estrichsysteme

Isplativa investicija u ugodnu mikroklimu i sigurna ušteda energije

 

Optimalna izolacija započinje kod poda podruma

Tko gradi misleći na budućnost, taj postavlja maksimalne zahteve u pogledu energetske učinkovitosti i ekologije.

Optimalna izolacija započinje kod poda podruma, a završava kod plafona gornjeg kata.

To, ne samo da štedi troškove grejanja zimi, već presudno doprinosi štednji energije, na primer prilikom korištenja klima uređaja ljeti.

Na što obratiti pažnju

Udobnost življenja u nekoj zgradi, uglavnom zaviosi o dobroj klimi prostora i akustici u unutrašnjim prostorijama. Ispravan odabir materijala može jako uticati na ova dva faktora.

Dobro promišljeni i isplanirani slojevi u podu, utiču na temperaturu i smanjenje prenosa buke koraka, čime savršeno stvaraju osećaj ugode u prostoriji. U kombinaciji sa podnim grejanjem estrih osigurava ravnomernu raspodelu temperature.

Kako iskoristiti pozitivna svojstva 

Estrih je završetak ravne površine te se u načelu može koristiti i kao sami pod, ali on čini i podlogu za sve obloge.

Kako bi se pomenuta pozitivna svojstva mogla iskoristiti, važno je da se upravo kod estriha osobita pažnja posveti kvalitetu, tehnici izvedbe i postavljanja. 

Znanje i iskustvo RÖFIX-a se dopunjava obrtničkim umećem osobe koje vrše ugradnju i to stvara sinergiju usmerenu na budućnost. Stalno usavršavanje se očituje u raznovrsnosti proizvoda te u korišćenim materijalima i sistemima.

Odgovaramo europskim i nacionalnim normama

RÖFIX proizvodi odgovaraju raznim evropskim i nacionalnim normama, pravilnicima i smernicama. Kroz usku saradnju sa ispitnim institutima, odelima za sertifikovanje stalnim angažmanom u izradi normi, RÖFIX uveliko doprinosi povećanju kvaliteta proizvoda na tržištu i njihovoj pravilnoj ugradnji.

Za više informacija, u nastavku se nalazi priručnik "Podni sistemi, sistemi postavljanja keramike" te kratak pregled proizvoda:

 

Pregled proizvoda_Podni sistemi 2,15 MB
Podni sistemi, Sistemi polaganja keramike - priručnik 11,48 MB