Toolbox
Download-korpa (0)
Indeks proizvoda
831

RÖFIX 831 - Vaše rešenje za ravne podove

 

Izjednačavanje nejednakosti

Za izjednačavanje nejednakosti na podlozi i dobijanje što jednoličnije ploče estriha koristimo izolacione lagane nasipe. Ovakvi nasipni materijali takođe služe i za popunjavanje praznina između kablova, cevi i drvenih konstrukcija.

bpa

bpa2

bpa3

Običajne poteškoće

Sa suvim nasipnim materijalima često je izrazito  teško postići izjednačenu vodoravnu površinu.  Ukoliko se na spomenutu površinu dodatno polažu XPS ili EPS ploče može doći do poteškoća,  suvi materijal klizi između ploča pa je upravo zbog toga vrlo zahtevno raditi sa takvim materijalima, jer se dodatno gubi stabilnost podloge.

Potpuno suprotno se ponaša RÖFIX 831 Izolacioni  lagani nasip koji se meša sa određenom količinom vode i kao takav se ugrađuje. Kao alternativu RÖFIX  nudi samo vezivno sredstvo koje se na licu mesta meša sa nasipnim materijalom.

Primena 

Pre primene materijala bitno je sa podloge ukloniti sve nečistoće (ostatke maltera  ili betona). RÖFIX 831 Izolacioni lagani nasip moguće je zamešati  mešalicom ili pumpom za estrih. Lopatama se materijal jednolično raspoređuje po površini  u predodređenoj debljini koja se postiže razvlačenjem materijala letvom.

1

3

Prednosti RÖFIX 831 Izolacijskog vezanog laganog nasipa

Ova  masa za izjednačavanje nivoa  vrlo je brzo  ponovno prohodna, ima vrlo malu težinu  pa  poboljšava toplotnu izolaciju i umanjuje prenos buke koraka.

Kako bi se dodatno poboljšala toplotna  izolacija i izolacija od prenosa buke koraka, na ovaj nasip moguće je položiti EPS ploče  ili ploče od mineralne vune i to vrlo jednostavno i brzo.

 

2

RÖFIX 831 Izolacioni  lagani nasip moguće je koristiti kako u novogradnji tako i u sanaciji starih objekata.

  • Skraćuje vreme gradnje
  • Brža prohodnost
  • Ubrzo se na njega može ugraditi estrih
  • Mala zapreminska težina: oko 90 kg/m³
  • Toplotna izolacija bez fugni: 0,046 W/mK
  • Smanjuje prenos buke koraka: 31 dB*
  • Razred gorivosti: E
  • Dozvola: ETZ-ETA 09/0142

Kako bi ste vizualizirali pročitani tekst pogledajte kratki video