Toolbox
Download-korpa (0)
Indeks proizvoda
Libanon1

RÖFIX svojom inovativnošću osvaja tržište Bliskog istoka

 

Sustav RÖFIX SismaCalce započinje novu eru protivpotresne zaštite. Njegove karakteristike privukle su pozornost na Bliskom Istoku.

Varnost ljudskih života

U današnje se  vreme  tehnologija razvija neverovatnom brzinom, što je zapravo najveća prednost našeg vremena. Kako se ona razvija u celom svetu, tako se razvija i kod nas u RÖFIX-u.

Jedan od dokaza koji nam to potvrđuje je protivpotresni sistem  SismaCalce  kojim započinje nova era protivpotresne zaštite.

Sistem SismaCalce razvijen je iz potrebe da se ljudski životi, kako u novim tako i u starim, tradicionalno izgrađenim kućama i zgradama učine sigurnima, zato su glavne odlike SismaCalce sistema  protivpotresna zaštita i energetska efikasnost.

Razvoj

Razvoj sistema SismaCalce započeo je na Institutu za tehnologiju u Karlsruhe-u (KIT), dok su dalja istraživanja i ispitivanja obavljena u Padovi na Fakultetu za gradjevinu i zaštitu okoline i na Institutu za seizmologiju  u Skoplju.

Interes Libana

Već  je poznato da Liban u svojoj istoriji nije  bio pošteđen potresa i  nažalost ta se situacija do danas nije promenila.

 

 

Te okolnosti dovele su do uspešne saradnje RÖFIX-a i Libanske  firme  Secured Construction Me S.A.R.L. .

Nakon što je RÖFIX u Skoplju predstavio i testirao sistem SismaCalce, došlo je i do pojačanog interesa od strane spomenute Libanske  firme za drugim proizvodima iz RÖFIX-ove ponude.

Sledile su prezentacije i pregovori koji su konačno doveli do  potpisivanja ugovora o saradnji.

 

 

Danas s ponosom možemo reći da su vrata prema Bliskom istoku širom otvorena za RÖFIX.

Prva pošiljka brodom je poslata 23. Juna 2014 godine, a sadržavala je liniju proizvoda SismaCalce, RenoFamily  i Creteo.