Toolbox
Download-korpa (0)
Indeks proizvoda
450x280_Produkt_CC608rapid

Dugotrajno rešenje za sanaciju asfalta!

 

Udarne rupe u asfaltu velika su troškovna stavka lokalnih jedinica samouprave, a s konvencionalnim metodama rešavanja problema, ti se troškovi iz godine u godinu uvećavaju.  

RÖFIX je razvio rešenje za jednostavno i trajno uklanjanje udarnih rupa, koji mesto privremenog "krpanja", pomaže cestarima u srednjeročnom- i dugoročnom smanjenju troškova sanacije.

Ugradnja Creteo®Gala CC 608 rapid je vrlo jednostavna i ne zahteva posebna stručna znanja.  

Problemi sa udarnim rupama

Ekstremni zimski uslovi najveći su uzrok stvaranja velikih udarnih rupa, koje ne samo da ugrožavaju saobraćaj, nego i uzrokuju oštećenja na vozilima.  

Za uklanjanje oštećenja nadležne su zavisno od vrste ceste, država, opštine ili gradovi.

Trenutno se udarne rupe zimi provizorno popravljaju hladnim asfaltom, pošto u hladno doba godine vrednosti asfalta nisu u funkciji.

Ovo rešenje ne omogućava trajno saniranje kolnog traka, već se kod sledećeg ciklusa smrzavanja udarne rupe pojavljuju u još većim dimenzijama.  Ovo je očit primer povećanja troškova odnosno stvaranja proračunskog manjka. 

Sanirati, a ne krpati!

Creteo®Gala CC 608 rapid sedinjuje fleksibilnost asfalta sa pritisnom övrstinom betona.  Proizvod se sastoji od peska omotanog bitumenom i cementom kao vezivom. 

Glavne prednosti Creteo®Gala CC 608 rapid manifestuju se u brzom, jednostavnom i trajnom uklanjanju udarnih rupa na asfaltnim i betonskim površinama, čak i u hladno doba godine, uz kratkotrajan prekid saobraćaja.

Ceste se zatvaraju vrlo kratko, jer je proizvod završetkom njegove ugradnje nakon čak 5-10 minuta provozan. 

Oblasti primene i prednosti

Creteo®Gala CC 608 rapid idealan je za saniranje šteta na cestama, parkiralištima, garažnim ulazima i utovarnim zonama, prilazima i pešačkim stazama i industrijskim saobraćajnicama. Osim toga podesan je i za zatvaranje saobraćaja kod javnih radova. 

Prednosti

  • jednostavna obrada direktno iz kante
  • brza provoznost i otvaranje mesta sanacije za saobraćaj
  • pritisna čvrstina betona
  • elastičnost asfalta
  • ekonomična, trajna sanacija
  • postojanost na smrzavanje i so za posipanje
  • ne prijanja na cipele ni na točkove
  • ekološki
  • jako dobro prianjanje na bočnim delovima