Toolbox
Download-korpa (0)
Indeks proizvoda

Tekstualni moduli - Zaštita podataka

 

Uporaba Piwika

Ova veb-stranica koristi Piwik. Piwik je Open-Source-Software za statističku analizu korisničkih pristupa stranici. Piwik koristi tzv. „kolačiće“, tekstualne datoteke koje se automatski pohranjuju na korisničkom računalu, omogućavajući na taj način analizu korištenja web-stranice. Podaci o korištenju on-line ponude koje prikupljaju kolačići pohranjuju se na serveru lociranom u Njemačkoj. IP-adresa se po izvršenoj obradi anonimno pohranjuje. Izmenom postavki softwarea vašeg on-line pretraživača imate mogućnost sprečiti automatsko spremanje kolačića. Mi vas, pritom, moramo upozoriti da u tom slučaju neke funkcionalnosti veb-stranice mogu postati nedostupne.

Možete se sami odlučiti da li ćete omogućiti da se kolačići čuvaju na vašem računaru ili ne. Dozvoli serveru veb stranica da sakuplja i analizira različite statističke podatke.

Upotreba Adobe Analytics (Omniture)

Ova veb lokacija koristi Adobe Analitics, usluga za onlajn analizu kompanije Adobe Sistems Softvare Ireland Limited ("Adobe"). Adobe Analitics koristi tzv. "Kolačići", tekstualne datoteke koje se automatski sačuvaju na računaru korisnika, omogućavajući analizu korištenja veb stranice. Ako trag za praćenje tragača pretraživača sajta prelazi na prenos Adobe centara, onda je naš server (budući da je konfigurisan) pre geo-lokacije, anonimna IP adresa korisnika, poslednja oznaka octet sadržana u IP adresi zamenjuje nullove. Pre nego što sačuvate paket za praćenje, IP adresa se zamenjuje sa generičkim IP adresama. Po nalogu Adobe veb servera, ove informacije se koriste za procjenu korisničke upotrebe veb stranice, generisanje izvještaja o aktivnostima na lokaciji i omogućavanje korištenja usluga vezanih za korištenje same veb stranice. Interneta. Tokom Adobe analitike, IP adresa vašeg pretraživača ne odgovara ostalim Adobe podacima. Adekvatno prilagođavanje pretraživača, korisnik može sprečiti skladištenje kolačića na svom računaru. Međutim, ova opcija onemogućava punu upotrebu svih funkcija stranice istovremeno. Korisnici (blokiranje kolačića) ne samo da sprečavaju prikupljanje podataka o korišćenju veb stranice (uključujući i njihovu IP adresu), već i sprečavaju njihovu obradu u Adobe-u tako što instaliraju pretraživač na vašem računaru putem plug-in plug-in plug-ins.

Aktualna veza: http://www.adobe.com/de/privacy/opt-out.html

ViredMinds analiza
Naša veb stranica koristi tehnologiju ViredMinds AG (vvv.viredminds.de) koja nam omogućava da analiziramo ponašanje korisnika.
Sakupljanje, obrada i čuvanje podataka unutar korisničkog pseudo-profila je učinjeno. Kada i kad god je to moguće, takvi pseudo profil korisnici su potpuno anonimni. Za ovu svrhu je moguće koristiti kolačiće. Mali kolačići se automatski memorišu na računaru, što omogućava korisniku da identifikuje računar. Prikupljeni podaci, koji mogu sadržati i lične podatke, se šalju na ViredMinds ili ih ViredMinds direktno prikuplja. ViredMinds ima dozvolu za korištenje informacija prikupljenih tokom posjete veb lokaciji za kreiranje anonimnih korisničkih profila. Prikupljeni podaci se ne koriste bez posebnih privilegija za ličnu identifikaciju korisnika ili usklađivanje sa ličnim podacima o povezanim pseudonima. Kada se prikupe IP adrese, anonimizacija se vrši istovremeno brišući poslednji blok cifara.
Možete da preuzmete dozvolu za sakupljanje, obradu i čuvanje podataka u bilo kom trenutku klikom na vezu: Isključite praćenje veb lokacije

Korišćenje srednjeg mernog sistema
Naša lokacija koristi "Scaled Central Metering Sistem" INFOnline GmbH (http://vvv.infonline.de) za prikupljanje statističkih podataka vezanih za korišćenje stranica.
Tokom ovog procesa prikuplja se anonimno merenje. Pristup Scale Central Metering Sistem koristi kolačić sa oznakom "ioam.de", "ivvbok.de", objekt LocalStorage ili potpisom koji se sastoji od različitih automatsko prenosivih informacija iz vašeg pretraživača. IP adrese se obrađuju isključivo i samo u anonimnom obliku.

Više informacija o smanjenim centralizovanim mernim sistemima možete pronaći na veb stranici INFOnline GmbH (https://vvv.infonline.de), na AGOF (http://vvv.agof.de/datenschutz) i IVV (http: /vvv.ivv.eu).
Ako želite, možete onemogućiti prikupljanje podataka klikom na sledeći link: http://optout.ioam.de i http://optout.ivvbok.de.

 

Korišćenje biblioteke skripte (Google Vebfonts)
Da bi pravilno prikazali sadržaj našeg veb sajta, koristimo skriptne biblioteke i fontove kao što su Google Vebfonts (https://vvv.google.com/vebfonts/). Google Vebfontovi se prenose u Cache vašeg pretraživača u svrhu višestrukih opterećenja. Ako pretraživač ne podržava Google Vebfonts ili onemogućava pristup, sadržaj se prikazuje na standardnom grafikonu.
Pozivanje biblioteke skripti ili fontova automatski otvara vezu sa serverom biblioteke. Međutim, teoretski je, međutim, nejasno i za koju svrhu taj server prikuplja određene podatke iz biblioteke.
Da biste saznali više o politici zaštite podataka o Googleovoj biblioteci biblioteke, posetite: https://vvv.google.com/policies/privaci/

 

Uporaba Adobe Typekita

Mi koristimo Adobe Tipekit da vizualizujemo našu veb lokaciju. Tipekit je usluga Adobe Sistems Softvare Ireland Ltd. čija upotreba nam omogućava pristup bibliotekama fontova. Da bi se svi tipovi fontova pravilno prikazali, vaš pretraživač mora imati vezu sa Adobeovim serverom u SAD da "povuče" potreban font. Adobe dobija informacije da ste pristupili našoj IP adresi sa našeg sajta. Više informacija o Adobe Tipekitu potražite u Adobe smernicama za zaštitu podataka: vvv.adobe.com/privaci/tipekit.html

Koristite Google mape

 
Ova stranica koristi Google Maps API za vizuelizaciju geografskih informacija. Kada koristite Google mape, Google prikuplja, obrađuje i koristi informacije o ponašanju posetilaca. Saznajte više o tome na Googleovoj veb lokaciji. Sami možete promeniti svoje lične postavke privatnosti u istom centru za podatke.
Saznajte više o upravljanju sopstvenim podacima dok koristite Google proizvode

potražite ovde

Ugrađeni IouTube video materijal

 
Na nekim stranicama smo ugradili Ioutube video materijal. Server odgovarajućih Plug-inova je kompanija IouTube, LLC, 901 Cherri Ave., San Bruno, CA 94066, USA. Ako posetite IouTube-Plugin sajt, aktivira se veza sa IouTube serverima. Ioutube pogleda informacije koje su vaše stranice posetile. Ako ste prijavljeni na Ioutube profil, ponašanje vašeg korisnika na Ioutube-u može se povezati sa vama lično. Ovo će vas sprečiti da se odjavite sa Ioutube profila.

 
Pokrenete li Ioutube-Video, ponuđač vam šalje kolačiće koji prikupljaju informacije o vašem korisničkom ponašanju.
Ukoliko ste deaktivirali skladištenje kolačića za Google-Ad programe, pri gledanju Ioutube video-materijala oni ostaju isključeni i pri pregledu Ioutube sadržaja. Međutim, Ioutube prikuplja informacije o ponašanju korisnika koristeći druge kolačiće. Ako želite da je sprečite, morate blokirati skladište kolačića na vašem pretraživaču.

Dodatne informacije o zaštiti podataka tvrtke „Youtube“ potražite na stranici poslužitelja: https://www.google.de/intl/de/policies/privacy/ 

Plugovi društvenih mreža

 
Pluginove društvene mreže koristimo na našim veb stranicama. Plugins su poznati po dnevniku.

 
Kroz ove Pluginove, podaci (eventualno lični) se prenose na servere koji obrađuju i koriste ih po potrebi. Sprečili smo nesvesno i neželjeno otkrivanje pružatelja usluga koristeći rešenje sa dvostrukim klikom. Da biste preuzeli željeni dodatak za socijalnu mrežu, morate ga aktivirati klikom na odgovarajuće dugme. Tek tada će se odabrani Plugin aktivirati i početi sakupljati informacije i prenijeti ih na provajdera servisa. Naša kompanija ne prikuplja lične podatke koristeći društvene mreže Plugin-a. Nema uticaja na koji podaci prikuplja aktivirani priključak i kako ga isti ponuđač koristi. Neposredna posljedica korišćenja Plugin-a je uspostavljanje direktne veze s uslugama provajdera i prikupljanje i korištenje podataka o vašoj IP adresi i vašem uređaju. Takođe, postoji mogućnost da dobavljači usluga pokušaju da uskladište kolačiće na računaru. Informacije o prikupljanju i korišćenju podataka dostupne su na stranici Pružalaca usluga. Napomena: Ako ste istovremeno prijavljeni na Facebook socijalnu mrežu, Facebook vas može identifikovati kao posetilac na određenim stranicama.
 

Na našoj veb stranici su dugmad određenih društvenih mreža:
Facebook Inc. (1601 S. Kalifornija Ave - Palo Alto - CA 94304 - SAD)

Google AdVords

Naša stranica koristi Googleovu uslugu praćenja konverzija. Ako imate pristup našem sajtu pomoću Google oglasa, Google Advords čuva kolačiće na vašem računaru. Kolačić praćenja konverzija se čuva na računaru korisnika ako ovo klikne na Google oglas. Ovi kolačići ističu se nakon 30 dana i nisu namenjeni za vašu ličnu identifikaciju. Ukoliko korisnik poseti određene lokacije na našoj veb-stranici, a kolačić još nije istekao, tada mi i Google možemo razaznati da je korisnik kliknuo na oglas koji ga je vodio na tu stranicu. Svaki Google AdVords klijent dobija drugačiji kolačić. Kolačići, stoga, nisu praćeni. Uz pomoć kolačića za praćenje konverzije prikupljene informacje služe za izradu statistika namenjenih AdVords klijentima, a koji su se odlučili pratiti konverziju. Klijenti mogu saznati ukupan broj korisnika koji su kliknuli na svoj oglas. Međutim, oni nemaju pristup informacijama koje bi omogućile bilo kakvu ličnu identifikaciju kupaca.
Ukoliko ne želite biti deo statistike u okviru usluge praćenja konverzije, instalaciju za to potrebnog kolačića možete odbiti, podešavajući svoj pretraživač na način da ova deaktivira automatsko pohranjivanje kolačića odn. da blokirate kolačiće iz domena "googleleadservices.com".

Imajte na umu da ne brišete cookie-e za isključivanje ako ne želite da snimate metrike. Ako ih još uvek imate, moraćete ih ponovo čuvati.

Koristite Google ponovno oglašavanje

Ova stranica koristi Google Remarketing. Ova funkcija je dizajnirana da pomogne Google-u da prikaže prilagođene reklamne poruke unutar svoje mreže. Pretraživač čuva tzv. kolačić koji vam omogućava da ponovo identifikujete korisnike ako se to pristupi stranici koja je deo Google mreže. Ove stranice prikazuju oglase korisnicima u skladu sa njihovim prethodno pretraživanim sadržajem i korisnicima Google-ovih funkcija za ponovno oglašavanje.
Prateći navode Google-a, tokom ovog procesa ne prikupljaju se nikakvi lični podaci. Ako ne želite da dozvolite pristup funkciji za ponovno oglašavanje na Google računaru, možete je deaktivirati tako što ćete sačuvati odgovarajuća podešavanja na http://vvv.google.com/settings/ads na računaru. Alternativa ovome može biti deaktiviranje kolačića prema uputstvima na http://vvv.netvorkadvertising.org/managing/opt_out.asp.