Toolbox
Download-korpa (0)
Indeks proizvoda

Informacije o obvezi zaštite podataka

 

Osoba ovlaščena za zaštitu osobnih podataka: Nataša Čumpek
Preduzeće: RÖFIX d.o.o.
Adresa: Popovac bb, 35254 Popovac
Telefonski broj centrale: +381 (0)35 541-044
E-mail: marketing.soe@reofix.com

Uvod

Raduje nas što ste pokazali interes za naše preduzeće. Mi vrlo ozbiljno shvaćamo vašu privatnost i postupanje sa ličnim podacima, te su nam stoga iznimno važne njihova sigurnost i zaštita.

Prikupljamo, obrađujemo i koristimo vaše lične podatke u skladu sa glavnom smernicom Evropske Unije o zaštiti ličnih podataka (EU-GDPR), za naše preduzeće obvezujućim nacionalnom zakonskom regulativom i u skladu sa ovom Izjavom o zaštiti podataka.

Želimo vas informisati o tome koje lične podatke o vama prikupljamo, obrađujemo i koristimo, te koja su vaša prava u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka.

Sledećim naputcima ispunjavamo našu obvezu o informisanja prema članku 13 i 14 EU smernice o zaštiti ličnih podataka (EU-GDPR).

Lični podaci

Lični podacima smatraju se podaci o vašem identitetu, kao što su npr. vaše ime, adresa elektroničke pošte, vaš telefonski broj, broj tekućeg računa ili kućna adresa. Informacije koje ne mogu biti dovedene u vezu sa vašim identitetom (kao npr. anonimizirani podaci statističkih izvešća) ne smatraju se lučnim podacima.

U koju se svrhu obrađuju lični podaci

Svrha u koju se koristimo vašim ličnim podacima, a koje ste nam dostavili nekimo od mogućih komunikacijskih kanala (telefonom, poštom, mailom, telefaksom i dr.), je predugovorno savjetovanje ili izrada ponude, ispunjavanje ugovornih obveza. Ukoliko nam tražene podatke ne dostavite, u tom slučaju nećemo biti u mogućnosti ispuniti (pred)ugovorne obveze.

Nadalje, vaše ćemo podatke obrađivati u svrhu regrutiranja novih kupaca, u marketinške, te statističke svrhe, kao i za internu razmjenu podataka unutar koncerna.

Pravna osnova za obradu podataka

Podatke ćemo koristiti u skladu sa smjernicom Evropske Unije i vašom privolom, prije svega u svrhu ispunjavanja ugovornih obveza, zbog opravdanih vlastitih interesa, te radi ispunjavanja zakonskih obveza.

 

 

Kategorije ličnih podataka

-       podaci o kupcima

-       podaci o dobavljačima i poslovnim partnerima

-       podaci o potencijalnim partnerima i kupcima

Katergorije primatelja podataka

-       eksterne službe za pružanje usluga u okviru redovnog poslovanja (npr. špediteri, banke…)

-       službe za obradu zahteva (npr. pružatelji IT usluga)

-       interna obrada u nadležnim stručnim odelenjima

-       obrada unutar kompanije

-       ostala eksterna mjesta (npr. revizori, poreski kosultanti, osiguravajuće kuće)

-      vladine službe (npr. ministarstvo finansija, poreska uprava i dr.)

Davanje ličnih podataka državnim službama opravdano je i moguće ukoliko je to zakonom propisano odn. određeno ili zatraženo nekom drugom službenom odlukom.

Osim u navedenim slučajevima vaše lične podatke nećemo prosleđivati trećim stranama, a posebice ne u svrhu reklamnog informisanja.

Rokovi za pohranu i brisanje podataka

Vaše lične podatke pohranit ćemo do ispunjenja gore navedene svrhe ili tako dugo dok za to postoji propisana zakonska obveza. Pritom ćemo se pridržavati važećih ugovornh i propisanih zakonskih.

Razmena podataka sa primateljima u trećim zemljama – članicama koncerna FIXIT Gruppe

Sva preduzeća i podružnice koje su dio našeg koncerna FIXIT GRUPPE (u daljnjem tekstu „članice koncerna“), a čije je sedište smešteno u trećim zemljama, mogu biti primateljice ličnih podataka. Popis adresa svih članica koncerna dostupan je na web-stranici koncerna www.fixit-gruppe.com. Popis svih članica koncerna, ujedno, možete da zatražitie direktno od nas ili preko naše odgovorne osobe za zaštitu podataka.

Za Švajcarsku je Evropska komisija potvrdila primenu razinu zaštite ličnih podatka (Odluka 2000/518/EU komisije).

Sa svim primateljima podataka u trećim zemljama, prije samog transfera podataka definisat ćemo standardne obveze u svezi zaštite podataka, usklađene sa smernicama i propisima Evropske Unije. Na taj način ćemo tekom procesa obrade ličnih podataka osigurati poštivanje svih pravila koje propisuje Evropska Unija. Svi čije podaci će biti razmjenjivani mogu od osobe zadužene za zaštitu podataka unutar naše kompanije zatražiti kopiju standardnih klauzula o zaštiti ličnih podataka.

Izvori ličnih podataka

Sve lične podatke prikupljamo direktno od osoba, u suradnji sa nadležnim državnim telima ili iz baza podataka članica koncerna. Samo u iznimnim slučajevima lične podatke prikupljamo iz javno dostupnih izvora.

Prava osoba – vlasnika ličnih podataka

Ukoliko za to postoje pretpostavke, osoba ima pravo na sledeće:

-       pravo na informaciju

 

-       pravo na korekciju

 

-       pravo na brisanje

 

-       pravo prigovora pri nadležnom državnom telu za zaštitu podataka

 

-       pravo na ograničavanje obrade ličnih podataka

 

-       pravo na prijenos podataka

Ukoliko obrada ličnih podataka počiva na suglasnosti, imate pravo istu opozvati na način koji vam najviše odgovara. Opozvane podatke više nitko nema pravo koristiti, uz uvet da za to ne postoji drugi, zakonski opravdani razlog.

Pitanja u svezi zaštite podataka:

Imate li pitanja u vezu zaštite podataka, pošaljite nam ih elektroničkom poštom ili se javite direktno osobi ovlaščenoj za zaštitu podataka na:

 

marketing.soe@roefix.com

 

Izmjena našeg pravilnika o zaštiti podataka

Pridržavamo pravo promene Izjave o zaštiti podataka i njeno usklađivanje sa aktualnim smernicama i zakonskim propisima.

 

Stanje informacija o zaštiti podataka: maj, 2018.