Toolbox
Download-korpa (0)
Indeks proizvoda
Libanon1

RÖFIX svojom inovativnošću osvaja tržište Bliskog istoka

 

U današnje se  vreme  tehnologija razvija neverovatnom brzinom, što je zapravo najveća prednost našeg vremena. Kako se ona razvija u celom svetu, tako se razvija i kod nas u RÖFIX-u. Jedan od dokaza koji nam to potvrđuje je protivpotresni sistem  SismaCalce  kojim započinje nova era protivpotresne zaštite.

Sistem SismaCalce razvijen je iz potrebe da se ljudski životi, kako u novim tako i u starim, tradicionalno izgrađenim kućama i zgradama učine sigurnima, zato su glavne odlike SismaCalce sistema  protivpotresna zaštita i energetska efikasnost.

Razvoj sistema SismaCalce započeo je na Institutu za tehnologiju u Karlsruhe-u (KIT), dok su dalja istraživanja i ispitivanja obavljena u Padovi na Fakultetu za gradjevinu i zaštitu okoline i na Institutu za seizmologiju  u Skoplju.

Već  je poznato da Liban u svojoj istoriji nije  bio pošteđen potresa i  nažalost ta se situacija do danas nije promenila.

450x280px_067

Te okolnosti dovele su do uspešne saradnje RÖFIX-a i Libanske  firme  Secured Construction Me S.A.R.L. .

Nakon što je RÖFIX u Skoplju predstavio i testirao sistem SismaCalce, došlo je i do pojačanog interesa od strane spomenute Libanske  firme za drugim proizvodima iz RÖFIX-ove ponude. Sledile su prezentacije i pregovori koji su konačno doveli do  potpisivanja ugovora o saradnji.

450x280px_205

450x280px_191

Danas s ponosom možemo reći da su vrata prema Bliskom istoku širom otvorena za RÖFIX.

Prva pošiljka brodom je poslata 23. Juna 2014 godine, a sadržavala je liniju proizvoda SismaCalce, RenoFamily  i Creteo.